Add the instagram widget code here :

Friday, 26 April 2013

My Handmade Crafts

Hye and Asslamualaikum!
 Ahh,so many days x tulis kat blog ni.Macam dah bersawang rasenye.Ok,so,4 this time,A wanna show what had A done during last school holidays.Ya,handmade craft!:)

Here,my cute-miut photo frame!^_^
At first,memang buntu gila la macam mana nak reka design dia.Tapi,Alhamdulilah,Allah bagi idea n tangan ni pun senang je jalan.And finally,inilah hasil dia:



  First time tau A buat hasil kerja tangan yang berkenaan dengan bingkai gambar...Haha..herot-petot la sikit kan.Tapi x pa.I will try my best in the future!


Hiasan yang ada: Bermula dengan benda yang berwarna hijau tu,itu sebenarnya tali. Tali yang besar yang my dad yg kasi.Then,yang kelihatan yang berwarna warni tepi tu adalah tali jugak.Nak tau A dapat dari mana?haha..beg-beg kenduri yg kita selalu dapat tu,hah dari situ lah.Lepas ni kalau family A nak guna beg-beg tu,kalau yg x da tali tu alamatnya A lah yg punya kerja*gelak jahat*

Then yg lilin tu pulak,A culik ler yg lilin besday lama2 punya.Takda rajinnya nk beli baru.kekeke.And lastly,bunga tu..2 ketul bunga tu A ambik/cabut ler dr bebarang yang kita selalu dapat waktu kenduri tu.especially dari bunga telur.Kan banyak bunga.Heh,cabut sajalah!


So,Alhamdulilah,akhirnya frame gambar yg cantik ini*ceh,perasan sendiri*berjaya dihasilkan.Semoga ianya dapat dijadikan sebagai panduan/idea kepada anda diluar sana untuk menghasilkan frame gambar yang lebih baik!