Add the instagram widget code here :

Monday, 5 August 2013

Toby si kucing kacak

Hye and Assalamualaikum!

Dah tiga hari kan cuti sekolah.Dear time,why u flies so fast?Why,why?>_<
So,sebelum beberapa hari lagi nak raya,aku pun pergi ke office kakak aku untuk menghabiskan sisa permulaan cuti sekolah...kuikui..Berdekatan ngan office ni ada la beberapa ekor kucing jalanan.At first beberapa bulan dahulu,kucing-kucing tersebut sangat lah kurus plus selekeh dan serabut.Tapi,sekarang ni tak dah.Since half of my family love cat,hence kitaorang pun bagi makan kat diorang cis,padahal 2 orang je pun!Nama kucing-kucing tersebut ialah Tiara dan Toby.Tapi yang paaaliiinngg disayangi adalah Toby.He is so cute,funny,friendly,etc etc.Seronok main ngan dia!Tiara pulak jenis shy little girl.so,agak kurang interaction disitu...

In this entry aku nak cerita semua pasal Toby,Toby dan Toby!Hiyahh,dah tajuk pun 'Toby si kucing kacak' kan...takkan nak cerita pasal kehenseman kambing kot..At first aku ada kata yang kebanyakan no,I think semua kucing berhampiran ni kucing jalanan kan.Oleh sebab itu,Toby pun tidaklah terkecuali.

Tak kenal,maka taaruf.Assalamualaikum,hye nama saya Toby,hensem tak saya?

Ni la yang shy little girl aku cakap tu,Tiara nama dia
Memang dulu Toby ni kurus..ringan giler.but then,after a few months dan semalam aku angkat setelah seminggu tidak berjumpa makk aii kauu..berat macam angkat beras 5 kg..nampak sangat gemuknye.mana tak,semalam pun dia siap sahur pukul 8.40 pg dengan pekena ikan siakap 3 rasa.Tiara n seekor lagi kucing mana ntah pun join the group.Kenduri sakan depa ye.Then about 12 noon something,makan lunch pulak..Puasa jenis ape ye ko Toby siap ada lunch bagai ni..

Dah macam ulat bulu aku tengok...

Jantan jambu yang posing ala-ala model
Duduk tersipu maluuu...
Something special about Toby that u must know is,dia a little bit ajaib.Kucing ajaib beb.haha,tak de lah weird sangat pun but he successfully attracts attention from 2 of my sisters yang tak minat/tak suka kucing tapi tetiba fall in love bila nampak dia..Siap dah boleh main lagi..Haha satu improvement yang hebat!<3 I lap u Toby!

*Oh,btw nama Toby ni diambil dalam satu watak harry potter tu..yang harry panggil dia dobby tu..

Sapa kenal sila angkat kaki!