Add the instagram widget code here :

Sunday, 1 June 2014

That day


That day,
he saves me,
he saves me from trouble,
that can give me,
a big disaster,
through my life.

That day,
he truly likes,
a prince saves a princess,
a romeo saves a juliet,
and,
a bride saves a bridegroom.

That day,
thanks Allah you sending him,
helping me,
in that case.

I simply could not imagine,
how it will be,
without him.

Don't simply judge people

Assalamualaikum,
semalam aku ada pergi kuih lah somewhere in my hometown.dan tetiba terjumpak seorang kawan lama sekolah rendah dulu.ntah dia ingat aku ke taktapi memey idoknye pernah bertegur sapa pun.tapi aku ingat2x lupa muka dia je.nama lupa sudah.dia ni lelaki.yang aku tahu dia ni budak kelas last-last dan bukan kelas no satu(kelas aku,acewahh).

Okay sekarang tibalah masanya aku berfirasat jahat..Betullah orang cakap yang 'semua orang boleh berfikiran positif tetapi tidak semua yang boleh berhusnuzon(berbaik sangka)'Waktu tu dia tolong jual kuih.I don't know whether he just helps his dad or uncle just for this school holidays or what tapi aku pernah jugak pergi beli sebelum ni dua-tiga kali dan terjumpak dia jugak.So firasat aku pun mulalah mentafsir macam2.dia ni mesti tak lepas sekolah or anything else sebab x salah aku dia ni agak nakal ah waktu sekolah dulu.then syaitan ni mulalah dok hasut lagi suruh fikir yang dia ni jugak mesti tak lepas exam sebab tu kena jual kuih je tu.

See how stupid I am thinking that bad about him.Balik rumah baru I sedar.I think about it back.Dia buat semua tu maybe bukan sebab tak lepas sekolah ke ape.maybe sebab dia nak memperoleh pengalaman.bukan senang tau untuk sesorang student bersetuju bekerja sambil belajar and yah especially me.malas!and another one yang makes me a little bit proud adalah dia tak malu pun untuk menjual.haku yang budak kelas account ni pun x sanggup berpanas terik.kerja mau dok aircond je..panas2 tak nak.lepas tu satu lagi aku dapat rasakan yang dia walaupun jual kuih mesti terer bab kira2 duit.hengat senang ke nak kira tanpa guna kalkulator.orang zaman sekarang nak kira satu tambah satu pun guna kalkulator tau..hahaha

so moral of the story here,tak perlu rasenye untuk kita memandang rendah dekat orang lain.masing-masing ada kelebihan yang tersendiri.bak kata orang putih lebih kurang cenggini la,everyone is unique and special in their own way.and now finally baru I sedar and seriously respect him a lot :)